čtvrtek 24. ledna 2008

Kája se koupe


Stále si marně lámu hlavu nad tím, zda existuje nějaká souvislost s koupáním Káji a její nespavostí. Od první chvíle, co jsme ji ponořili do vody, se zdá, že se ji to opravdu líbí. Už v porodnici vypadalo, že si to opravdu užívá. Buďto je extrémně čistotná a potrpí si, aby hezky miminkovsky voněla a nebo po mne zdědila delfíní vlohy.


Ostatní mimina řvala, jak když je na nože bere, jakmile jim byla ponořena pata do vody. Cukala se a mrskala. To Kája ne. Vždy se naopak zklidní. Snad ji to připomíná dobu, kdy se ještě čachtala v plodové vodě. Ob den ji tedy připravujeme lázeň a já se proměňuji v kombinaci mycí linky a lazebnice Zuzany. Cachtáme se tak deset minut a Kája po celou dobu ani nedutá a s mojí pomocí, kdy ji držím vzadu pod hlavičkou, leží a mrská nožkami. Občas se rozkřičí při svlékání před nebo naopak při sušení po koupání. Ale ve vodě většinou ani nedutá. Je otázka, zda se jí to opravdu tak líbí, nebo zda je k smrti vyděšená.



Jak jsem však již psal, v dny, kdy koupeme, nespíme. Ani Kája, ani my. Je sice možné, že to je jen shoda náhod, že prostě jeden den spí a nabírá síly na den následující, kdy spát nepotřebuje. Ale z
ase se při něm tolik vysílí, že následující den prospí. A koupeme ji taky obden. A zrovna to tak nějak vychází. Proto počínaje dneškem děláme experiment. Dnes ji nemyjeme, ale dá se předpokládat, že jelikož včera řádila, dnes bude andílek. Pokud ne, tak víme jistě, že s tím koupání nemá moc společného. Pokud bude spát, nevíme stále nic. A zítra se pokusíme též nekoupat. Pokud bude potřebovat, tak ji opláchneme lehce v umyvadle přes den, ale noční mytí nebude. Bude-li celý večer jančit, víme, že to s koupáním nemá co společného, pokud bude klidná, budeme dále žít v nejistotě. Tak ani nevím co je lepší tedy. Rozhodně však plánuji, že už ji nebudeme koupat v sedm nebo dokonce ještě později, ale že se budeme snažit co nejdřív, nejlépe v pět, když přijdu domů z práce.

Tak uvidíme, jak to s naší žabí dcerkou dopadne… Rozhodně budu informovat…


Žádné komentáře: