úterý 6. května 2008

Návštěva tety Káti


Tři roky uběhly jako voda, co jsme se naposledy viděly s mou drahou přítelkyní Katynkou. Kačenka je starší o dvě děti, Sophii a Annabel, no a já o naši Káju.

Kačenka přijela jako pravátetička z Ameriky, totiž s ohromným kufrem plným garderoby pro Karolínku. Skrýval odhadem 200 ks oblečků a museli jsme vyhodit obsah jedné skříně, abychom ho tam vůbec dokázali přerovnat. Takže Karoli, ať chce nebo nechce, je nucena státi se ve svém raném věku 4 měsíců manekýnkou a měnit modely. A toto ji čeká až do dvou let.

Za těch pár dnů jsme toho my tři, totiž já, Karoli a Katy, spoustu zvládly! Byly na thajské masáži. Podnikly takřka horolezeckou výpravu strmou Kinského zahradou a Petřínem, kojily snad na každé druhé lavičce, skoro stihly i Pražský hrad… (drahé dítko nám to nedovolilo, někde od Úvozu si vyžádala hlasitým rykem odnos v náručí). Ale ještě jsme zvládly spoustu jiného….přejít půl Karlova mostu a uvíznout v davu, co se nehýbal tam ani zpátky, dostat se na Malou Stranu přes jiný most až do Starbucks, tam nenajít místo k sezení, ale sedět venku, zmoknout tamtéž, vyšplhat se opět Nerudovkou vzhůru k Hradu, pro změnu opět s Kájou v náručí (vydávala celou cestu blažené hrdelní výkřiky), prosekat si cestu Hradem davy turistů, nepodívat se nakonec vlastně vůbec nikam do interiéru, dojít na konec k Purkrabství a zjistit, že cesta dále je rozkopána a jediná průchozí ucpána pro změnu nehybným davem, otočit se a dojít pěšky zpět Nerudovkou, již tradičně s Kájinkou v náručí, dojít pěšky na Újezd a smrtelně unaveny se rozloučit. Teta Káťa je již opět doma, nám se trochu stýská, ale snad se brzy opět shledáme.

Žádné komentáře: