pondělí 12. května 2008

Dovolená díl první

Tak dovolená utekla jako voda. Dva a půl týdne. Musím upřímně přiznat, že jsem měl trochu obavy, jak to doma bude probíhat. Přeci jenom poslední dobou jsem to měl v práci hodně odpočinkové a naopak doma to bylo poněkud náročné. Ale těšil jsem se. Hlavně na Káju.



Vždyť v Zentivě jsem zůstával kvůli ní. Asi před půl rokem a něco málo jsem si řekl, že Zentiva není to pravé ořechové. Je tam pohoda.. to ano.. až moc pohody. Dokonce až příliš. A tak jsem chtěl něco, kde bych mohl víc pracovat a taky za to dostat víc peněz. Ale měla tu nespornou výhodu volného času. Mohl jsem přijít do práce dřív a dřív odejít. Vlastně jsem mohl odejít kdykoliv i v průběhu dne. Prostě se to někdy, libovolně kdy, napracovalo. A to, když má člověk malé dítě doma, je úžasná výhoda. Vyšlo to krásně, že když se Kája narodila, tak jsem s ní byl tři týdny doma a staral se o obě holky. A pak jsem byl taky víc než často doma, abych mohl být nápomocen. A tak toto byla taková hezká tečka za mojí působností v Zentivě. Ještě jednou vlastně skoro tři týdny.

Káju jsme naučili docela dobře chodit spát. Vlastně třikrát denně. Kája vstává v sedm. Někdy v šest. Někdy až v osm. Probudí se a už neusne. Silvinka vždy chtěla ještě trochu spát, tak jsem si Káju bral do obýváku, hrál si s ní, dával ji pod hrazdičku a ona byla víc než spokojená. Vydržela to většinou tak do devíti či do desíti hodin a následně usnula. V horším případě se probudila za půl hoďky, v tom lepším až kolem oběda. Respektive většinou ve chvíli, když jsme usedli ke stolu. Ano, obědy jsou docela stresující. Potom následoval pokus o siestu, který jsme brzy vzdali a raději jsme vyrazili s kočárem na projíždku. Tam v lepším případě usnula, v tom horším nikoliv. To pak znamenalo, že se vztekala a nadávala nám a chtěla vidět z kočárku ven, což se jí ještě nemůže dařit, protože neumí sedět.

Doma pak kolem půl sedmé až sedmé následovalo mytí a pak pokus o uspání. Občas se to opravdu vydařilo již na poprvé, někdy ještě bylo třeba trochu pochovat a pohrát si a nejpozději v osm krásně spinkala.

Pokračování zítra...

Žádné komentáře: