pátek 16. května 2008

Kája modelkou


...že naše Kája je modelka, jsme věděli od samého začátku. Ovšem pořádný význam tomuto prohlášení dala až návštěva tety Káti z Ameriky.

Začalo to tak, že jsem přišel domů z práce a Katka zrovna byla u nás. Již z chodby jsem viděl obrovský kufr z půlky plný oblečků všeho druhu. Již z dálky jsem hádal dupačky, bodíčka, šatičky, rifle, ponožky, čepičky a další věci, které já jako představitel mužského pohlaví nejsem schopen rozeznat. Říkal jsem si cosi o tom, že jsem zvědavý, kam to všechno uskladníme. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem vešel do obýváku, kde seděla na zemi Silvie s Katkou a přehrabovaly se v hromadě dalších oblečků. Ta kupa mi ne vzdáleně připomínala horu Říp. Nejen tvarem, ale i velikostí. Trochu se mi z toho zatočila hlava. Holky mne moc nevnímaly a dál se rozplývaly nad tím či oním kouskem oblečení.

Hned bylo jasné, a to nejen mne, ale i Silvii a Katce, že i kdyby Kája nosila každý kus toho oblečení jen jednou a nikdy více, tak že to odnosit prostě nemůže stihnout. Některé věci už teď jí byly malé. A ty, které byly právě teď, či za rok nebo dva... no, koukal jsem na to opravdu jak vyoraná sůva z nudlí.

Holky byly u vytržení. Třídily, přehazovaly z hromady na různé malé hromádky. Systém jsem sice nechápal, ale ony ano a to je hlavní. Ještě celý večer a následující den Silvie hromadu procházela, třídila, věci, které Káje budou za rok nebo dva ukládala do pytlů a schovávala kamsi a věci k okamžitému používání ukrývala do velké skříně, kterou den předtím vyprázdnila.

A tak od té doby vidím Káju téměř každý den v něčem novém. Samozřejmě vytváříme fotografické portfolio, aby se naše modelka mohla jednou tímto prezentovat, jako že začínala opravdu mladá :-D.

Fotky naší parádnice najdete zde na našem webu.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

naucil hodne